Почеток: 4-ти мај | цена: 1500 денари

Вовед во дигитален
маркетинг

Дознај што подразбира кариера во дигитален маркетинг
низ интерактивна настава и под менторство на
врвни професионалци од индустријата

Дознај што подразбира кариера во дигитален маркетинг низ интерактивна настава и под менторство на
врвни професионалци од индустријата

Што ќе научиш на оваа работилница
и зошто ти е потребна?

Дигиталниот маркетинг не е само “уште една популарна професија” туку е и еден од двигателите на се позабрзаната дигитална трансформација! Привлечноста на маркетингот лежи во неговата интердисциплинарна природа, односно во таканаречениот амалгам од креативност, аналитика и технички know-how. Ако на тоа го додадеме фактот што маркетинг стратегијата е клучна компонента за успех на еден бизнис, не е чудо зошто побарувачката за маркетери е толку голема.

Затоа, на оваа работилница со учење преку практични примери, работа во мали групи и двонеделна интерактивна настава, ќе ја приближиме кариерата на дигиталните маркетери, маркетинг аналитичарите и growth хакерите до сите средношколци. Часовите ќе вклучуваат воведни часови за концепти и терминологија, вовед во поединечни дисциплини на дигиталниот маркетинг и сè ќе биде проследено со многу практична работа за реален проект.

Стратегија во дигитален маркетинг

Зошто дигитален маркетинг? Како да стигнеш до твојата идеална публика? Најдобри практики и форми на дигитален маркетинг за успешни резултати

Facebook & Instagram Ads

Пресретни го твојот идеален клиент таму каде што поминува најголем дел од времето. Социјалните мрежи се еден од најважните маркетинг канали.

Lead Generation / Email Marketing

Научи како да дојдеш до квалитетни лидови и што да правиш со нив понатаму. Ефикасни email кампањи со кои ти го контролираш наративот на комуникацијата

Digital PR & Communications

Комуникацијата со пошироката јавност може да биде клучна за развојот на еден бизнис. Научи да се справуваш со кризни ситуации и секогаш да бидеш чекор напред

Погледни ја целата програма

 • Дигитален маркетинг – концепт и терминологија 
 • Разлика помеѓу традиционален и онлајн маркетинг. Зошто мора да си онлајн?
 • Форми на дигитален маркетинг 
 • Маркетинг трендови, и на што треба да се фокусираме во 2021 година.
 • Digital Marketing vs. Social Media Marketing 
 • Што е Social Media Маркетинг, зошто ни е потребен и што може да ни донесе? 
 • Paid vs. Unpaid Social 
 • Изработка на Social media календар 
 • Корисни алатки за социјалните медиуми – како до поголема ефикасност и engagement? 
 • Content Marketing Basics (дефиниција, светски трендови, зошто ни треба?) 
 • Развивање на content стратегија – како најдобро да ја пренесеш твојата порака? 
 • Алатки и трикови за развивање на содржина 
 • Вовед во Facebook/Instagram Ads
 • Ads Manager Overview
 • Добри практики за рекламирање на социјални мрежи. Boost vs. Sponsored.
 • Креирај ја својата прва Facebook и Instagram кампања
 •  Следење на резултатите и оптимизација
 • Вовед во Lead Generation
 • Креирање на Landing Page
 • Вовед во Email Marketing
 • Креирање на “Newsletter“
 • Следење и анализа на ефикасноста на кампањата.
 • Што е PR и разликата помеѓу PR и advertising
 • PR алатки и пишување на соопштение за медиуми
 • Како се прави комуникациска стратегија 
 • Комуникација за време на кризна ситуација, примери и вежби

* Сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма за комплетирана работилница.

За кого е оваа
работилница?

Запознај ги твоите инструктори

Ива Дујак

Brand Union

Партнер и COO во маркетинг агенцијата Brand Union каде што е задолжена за стратешки прогрес. Предавач на  Академијата за дигитален маркетинг во Brainster.

Кристијан Арсов

Alite International

Martech еxpert со долгогодишно искуство во Lead Generation и Email маркетинг. Предавач на Академијата за дигитален маркетинг во Brainster.

Марко Ивановски

Digital Marketing Manager

Искусен дигитален маркетер и графички дизајнер кој долго време работи во доменот на платено рекламирање на Fb и Instagram во e-commerce сферата.

Дијана Десподов

Startup Macedonia

20 години искуство во односи со јавност. Има работено во 6 земји и тоа во организации како IREX/Bill and Melinda Gates Foundation и Светска банка, 

Како да се пријавам?

Сè што треба да направиш е да ја пополниш формата за пријавување, по што ќе те контактира нашиот административен тим и ќе те спроведе низ постапката за да си го резервираш местото.

денови
часови
минути
Работилницата е започната!

Вовед во дигитален
маркетинг

Дознај што подразбира кариера во дигитален маркетинг низ интерактивна настава и под менторство на врвни професионалци од индустријата

Почеток: 4-ти мај | цена: 1500 денари

Често поставувани прашања

Како учесник на работилницата ќе добиеш 20 часа сублимиран материјал за најважниот концепти на дигиталниот маркетинг, со акцент на практична работа и реализација на маркетинг стратегија за реален проект. Часовите ќе бидат под менторство на искусни професионалци од индустријата.

Колегите од другата работилница за “Софтверско инжинерство преку роботика” ќе работат на проект за Sustainable Development, па задачата на маркетерите ќе биде да изработат соодветна маркетинг стратегија за истата цел. Тоа значи теми поврзани со глобални предизвици како справување со 

Темата која ќе се работи се фокусира на Sustainable development goals, па така и завршните проекти кои ќе ги изработат студентите ќе бидат решенија за справување со овие глобални предизвици: справување со отпад и негова селекција, заштита на водите, обновливи извори, одржливи градови, намалување на глад и сл. 

Предавањата ќе бидат онлајн со real-time интеракција со инструкторите.

Ако размислуваш за образование и кариера во маркетинг, оваа работилница ќе ти помогне да ги совладаш најважните основи на овие дисциплини и ќе те подготви за понатамошно усовршување. Материјалот што ќе го поминеме на часовите е внимателно одбран за да добиеш максимално применливо знаење, а со тоа полесно ќе ги совладаш напредните концепти што те чекаат понатаму. 

ЗА НАС

Brainster e компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза и ефективна стратегија за учење вештини како Data Science, програмирање, маркетинг, дизајн и Software Testing.